Kunnskapsminister Tonje Brenna vil gjøre endringer i trafikklysmodellen.

Kunnskapsministeren vil gjøre endringer i trafikklysmodellen

Gult nivå hadde holdt smittevernmessig, men er ikke gjennomførbart i praksis på videregående skoler, mener kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Publisert

Brenna svarer overfor VG bekreftende på at trafikklysmodellen for videregående i dag i praksis bare består av grønt og rødt.

– Ja, jeg mener at gult nivå, slik som trafikklysmodellen i dag er utformet, ikke er et alternativ for videregående. Derfor må vi vurdere endringer i trafikklysmodellen, slik at vi kan ta hensyn til både elevenes behov for å være til stede på skolen og følge smittevernanbefalingene bedre enn slik det har vært til nå, svarer kunnskapsministeren.

Både FHI og Helsedirektoratet har anbefalt regjeringen å gå ned til gult nivå ettersom smitten på VGS er vedvarende lav og denne gruppen nylig er vaksinert. Brenna viser imidlertid til et faglig råd fra Utdanningsdirektoratet, der de sier gult nivå ikke er forenelig med et godt opplæringstilbud.

Les også: SV ber regjeringen snu om rødt nivå i videregående skole

Alle smitteverntiltakene, inkludert rødt nivå i de videregående skolene, skal vurderes på nytt i midten av januar. Brenna håper at eventuelle endringer i trafikklysmodellen, som de nå vurderer, vil være på plass innen dette.

– Med disse endringene håper jeg at det vil bli lettere å følge rådene vi får. Vi skal i utgangspunktet ikke være strengere enn det helsemyndighetene anbefaler oss, sier Brenna til VG.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS