Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) forsvarer beslutningen om å holde videregående skoler på rødt nivå.

Brenna: Rødt nivå på videregående skoler er forholdsmessig

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) forsvarer beslutningen om å holde videregående skoler på rødt nivå etter juleferien. Hun kaller tiltaksnivået forholdsmessig.

– Regjeringen har lagt vekt på at erfaringene fra tidligere i pandemien viser at gult nivå ikke fungerer på videregående, fordi elevene blandes på tvers i mange ulike fag og klasser i løpet av en skoledag. Det vil i tillegg være ressurskrevende å endre tiltaksnivå på så kort varsel, skriver Brenna i en epost til NTB.

Mandag opplyste regjeringen at rødt nivå i videregående skoler vil opprettholdes etter juleferien, selv om fagetatene mente at de kunne starte opp på gult nivå.

– Regjeringen mener dette tiltaksnivået er forholdsmessig. Det var fra 13. desember planlagt at videregående skole skulle starte opp på rødt nivå ved skolestart. Alle smitteverntiltakene skal vurderes helhetlig på nytt i uke 2, sier Brenna.

Hun opplyser også at regjeringen vil se på om det er mulig å gjøre justeringer i hvordan gult nivå fungerer på videregående, slik at nivået blir et mer reelt alternativ også der.

Les også: Barneombudet sterkt kritisk til rødt nivå på videregående

Forsvarer karantene-unntak

Kunnskapsministeren forsvarer også karantene-unntaket regjeringen innfører for ansatte i skoler og barnehager i arbeidstiden.

– Jeg har forståelse for kritikken, men jeg er opptatt av å ta nødvendige grep for å holde barnehager og skoler mest mulig åpne. Det er avgjørende for barn og unges læring og hverdag, men også for foreldre, samfunn og arbeidsliv, sier Brenna til NRK tirsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS