Flere elever i videregående faller fra og frafallet er større på yrkesfag enn på studiespesialisering.

Flere vgs-elever sluttet i fjor enn året før

Flest elever slutter på frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, færrest elever slutter på idrettsfag. Økningen er klart størst på yrkesfag.

Publisert Sist oppdatert

3,7 prosent av alle elever i videregående opplæring sluttet i løpet av skoleåret 2021-22. Det er 0,7 prosentpoeng flere enn året før.

Flest elever slutter på frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, færrest elever slutter på idrettsfag, gutter slutter i større grad enn jenter og jenter slutter i større grad enn gutter på yrkesfag, viser en rapport fra Utdanningsdirektoratet. Statistikken viser elever som slutter mellom 1. oktober og skoleslutt uten å ha begynt på et nytt utdanningsløp.

De tre siste skoleårene har vært preget av koronapandemien. Skoleåret 2019-20 ble skolene stengt i midten av mars. De to første koronaårene var andelen elever som slutter lavere enn i årene før pandemien. Det siste året går det imidlertid opp igjen og er nå litt høyere enn før pandemien.

Det er betraktelig flere elever som slutter i løpet av året i yrkesfaglige utdanningsprogrammer enn i studieforberedende utdanningsprogrammer. Totalt slutter 6,3 prosent på yrkesfag og 2,2 prosent på studieforberedende i løpet av året. Økningene er på henholdsvis 1,2 og 0,4 prosentpoeng.

Les også: Læringsmiljøet er viktig for å unngå frafall

Under én prosent av elevene på idrettsfag slutter i løpet av året. I motsatte ende av skalaen finner vi de nye utdanningsprogrammene frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign og salg, service og reiseliv, begge med over 10 prosent som slutter.

Totalt i videregående opplæring er det flere gutter som slutter i løpet av skoleåret enn jenter. Innen henholdsvis studieforberedende og yrkesfag er det imidlertid ikke store forskjellene. Grunnen til at det likevel er forskjell totalt sett, er at gutter i større grad går på yrkesfag hvor andelen som slutter er høyere enn på studieforberedende.

I Oslo slutter 2,5 prosent av elevene i løpet av skoleåret. I Troms og Finnmark, hvor flest slutter, er andelen 5,4.

Les også: Rekordmange fortsatte på videregående skole under pandemien

Powered by Labrador CMS