Regjeringen har skrotet firerkravet til lærerutdanningen, men det er usikkert om det går like raskt å få de tekniske løsningene på plass.

Bekymring for om opptakssystem til lærerutdanning blir klart i tide

Kravet om karakteren 4 i matematikk er borte fra opptaket til lærerutdanning, men det er ikke sikkert at de tekniske endringene kommer på plass i tide.

Ifølge Khrono skriver det tidligere Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning (Unit) i et høringssvar om bekymring for at endringene i opptaksregler ikke skal være testet før det åpnes for søknader gjennom Samordna opptak fra 1. februar.

– Det er samlet sett en risiko for at Unit ikke kan innføre denne endringen tidsnok for opptaket til studieåret 2022-2023, og at det kan oppstå uventede feil i regelverket som blir oppdaget underveis i opptaket, skriver Unit.

Solberg-regjeringen innførte i 2016 krav om minst karakteren 4 i matematikk for å komme inn på grunnskolelærer- og lektorutdanningene. Reaksjonene var sterke særlig fra lærerorganisasjoner og lærerutdanningene.

Den nye regjeringen har skrotet ordningen. Fra våren av trenger ikke de som vil bli lærer lenger å ha 4 i matte. I stedet må de ha minst 40 skolepoeng og karakteren 3 i matte og norsk.

Les også: Pedagogstudentene jubler for at firerkravet til lærerutdanningen skrotes, men liker dårlig de nye fagkravene

(©NTB)

Powered by Labrador CMS