Frp i Oslo foreslår SMS-varsling ved skolefravær

Hvis Frp i Oslo får det som de vil, kan foreldre eller foresatte snart få en SMS om barna ikke dukker opp på skolen.

Publisert

Det kan bidra til å få ned fraværet både på ungdomsskolen og på videregående skoler i Oslo, håper Frp.

– Det har fungert veldig bra de stedene hvor man har gjort det, i Danmark og også i Stockholm i Sverige, sier Bjørn Revil (Frp), medlem i kultur og utdanningsutvalget i Oslo bystyre, til VG.

Han mener varsling vil gjøre det lettere for lærere og lettere for foreldre å følge opp fraværet til de unge. I tillegg ligger det allerede et system inne for SMS-varsling i systemet «Skolemelding», som Oslo-skolen allerede benytter.

– Med et slikt system så kan man så fange opp folk som er litt sånn på vei ut av skolesystemet, og som sliter litt med ting, sier Revil.

Les også: SMS-varsling til foreldre ved ugyldig fravær hadde god effekt

Elevorganisasjonen er skeptiske

Også Høyre har tatt til orde for automatisk varsling ved skolefravær. I 2021 vedtok Høyres landsmøte en såkalt fraværsoppfølgingspakke, der fraværsvarsling var et av tiltakene.

Inspirasjonen til vedtaket har Høyre blant annet hentet fra Vollebekk skole i Oslo. Der har de innført en fraværsgrense allerede fra 1. trinn. Med fravær over 10 prosent følges en tiltakstrapp som skolens personale har fått opplæring i.

Elevorganisasjonen har på sin side mener ikke en automatisk varslingstjeneste er svaret på utfordringene med skolefravær.

– Ved fravær bør læreren ta en prat med eleven i første omgang. Deretter skal eventuelt foresatte og andre varsles. Høyre har gode intensjoner, men dersom de hadde hatt større vilje til å se dypere inn i fraværspolitikken, ville ikke dette vært løsningen de hadde servert, uttalte daværende leder, Edvard Botterli Udnæs til Utdanningsnytt i 2021.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS