Elever som ble rammet av dataproblemer, kan få eksamen annullert

Elevene som fikk eksamen ødelagt av dataproblemer, kan få eksamen annullert.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Utdanningsdirektoratet.

Utdanningsdirektoratet har nå besluttet at skolene skal søke gruppevis annullering av eksamen på vegne av elever som ble berørt. Eleven bestemmer selv om de vil stå på denne lista.

– Situasjonen på mandag har rammet elever ulikt. Derfor finnes ingen perfekt løsning som alle vil oppfatte like rettferdig. Men vi mener denne løsningen ivaretar de ulike situasjonene best, samtidig som den kan iverksettes raskt, sier Morten Rosenkvist, direktør i Utdanningsdirektoratet.

– Svikten i eksamensgjennomføringen sist mandag var svært uheldig og har fått alvorlige konsekvenser for enkeltelever og grupper av elever. Det har vært helt nødvendig at Utdanningsdirektoratet har tatt på alvor behovet for å finne en løsning for alle de som er rammet. Dette er komplisert, og vi har respekt for at dette er krevende for direktoratet, sier Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.

– Vi har bidratt aktivt i arbeidet frem mot en løsning, og den prosessen har vært god. Løsningen har både sterke og svake sider. Vi lever godt med dette. I en svært uheldig situasjon tror vi dette ble det mest rettferdige, sier Handal.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS