Skoleansatt dømt til fem år for voldtekt av elev

En mannlig ansatt i 60-årene er funnet skyldig i voldtekt og seksuelle handlinger med en jente som var under 14 år. Jenta var elev ved skolen der mannen jobbet.

Publisert

Overgrepene skal ha skjedd på skolen. Saken var oppe i Møre og Romsdal tingrett i juni. Tingretten fant mannen skyldig og dømte han til fengsel i fem år og to måneder; i tillegg må han betale offeret 260 000 kroner i oppreisning. Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Mannen innrømmet at han hadde hatt seksuell omgang med jenta da hun var mellom 14 og 16 år, men ikke at det hadde skjedd noe før hun fylte 14 år. Straffen for overgrep mot barn under 14 år er strengere. Dommerne trodde imidlertid på jentas forklaring om at overgrepene hadde skjedd før hun ble 14 år.

Dommerne fant at det var skjerpende at overgrepene hadde skjedd over ni måneder og at de hadde skjedd på skolen der jenta var elev og mannen ansatt. I dommen står det at skolen har blitt en arena for gjentatte overgrep i stedet for et trygt fristed, som det skal være.

Mannen ble funnet skyldig i voldtekt av barn under 14 år, seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, å ha gjort ei seksuell handling med barn under 16 år, for å ha utvist krenkende seksuell atferd overfor barn under 16 år og for å ha skaffet seg bilder som seksualiserer barn.

– Ingen av overgrepene fremstår som situasjonsbundet, men godt planlagt fra tiltalte sin side. Den tiltalte har på en kynisk måte utnyttet tillitsforholdet til den fornærmede, står det i dommen.

 

Powered by Labrador CMS