Stigeråsen skole får Benjaminprisen

Stigeråsen skole i Skien får Benjaminprisen 2023 for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering.

Publisert

Juryen trekker fram at skolen har inkludert hele lokalmiljøet og bydelen i arbeidet, skriver NTB. 

– Stigeråsen er en viktig og synlig aktør i nærmiljøet. Juryen bemerker at hele lokalsamfunnet påvirkes av skolens arbeid for å forhindre utenforskap og rasisme. Blant annet har Stigeråsen etablert samarbeid med lokale idrettslag og Skien kulturskole for å bedre integreringsarbeid og skape gode møteplasser, skriver de i begrunnelsen.

Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen, som ble drept på Holmlia i 2001, og deles hvert år ut til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering.

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) overrekker prisen til skolen tirsdag 30. januar.

Stigeråsen skole ligger i Gulset bydel i Skien kommune. Skolen har en betydelig utfordring med barnefattigdom og sosial ulikhet. 

Fikk pris for inkluderingsarbeid

For 15 år siden satte daværende rektor i gang et arbeid ved Stigeråsen skole for å bedre elevenes faglige og sosiale læringsutbytte. Gratis fritidsaktiviteter har vært en viktig del av satsingen ved skole. Og i 2019 fikk de også Dronning Sonjas skolepris for sitt arbeid med tilhørighet og inkludering. 

Den gangen uttalte daværende rektor Kim Aas til Utdanningsnytt at deres mål var å være mer enn en skole. 

– Vi er genuint opptatt av at alle skal med. Det gjøres en formidabel jobb av de ansatte med å møte og forstå de ulike elevenes behov, sa Aas. 

Les reportasjen fra Stigeråsen i 2019:  Sju års arbeid med tilhørighet og inkludering har gitt oppsiktsvekkende resultater ved Stigeråsen skole

(©NTB)

Powered by Labrador CMS