Om det blir mangel på selvtester er det elever i barneskolen som blir prioritert.

Barneskolene prioriteres når elevene skal massetestes

Barneskolene stiller først i køen når elever og ansatte bes om å koronateste seg før første skoledag. Blir det mangel på selvtester, prioriteres disse.

Helsedirektoratet oppfordrer elever og ansatte i skoler og barnehager til å koronateste seg 24 timer før første skoledag. På skoler og andre steder i kommunene deles det ut nå selvtester i forkant av skolestart.

– Helsedirektoratet sender ukentlig ut selvtester til alle kommuner. Det kommer leveranser også i uke 52, uke 1 og ukene etter, skrive Helsedirektoratet i et brev til landets kommuner.

Les også: Kunnskapsministeren vil gjøre endringer i trafikklysmodellen

Der understreker de at personer med symptomer på covid-19 og ansatte i helse- og omsorgssektoren fortsatt skal prioriteres aller først når selvtestene deles ut, men at skoler og barnehager er tredje prioritet.

Men også innenfor denne gruppen anbefaler Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) nå en prioriteringsrekkefølge dersom det ikke er nok tester til alle:

1. elever og ansatte på barneskolen

2. elever og ansatte på ungdomsskolen

3. ansatte i barnehager

4. elever og ansatte på videregående skole.

– Dersom det pågår større utbrudd i enkelte aldersgrupper, kan kommunelegen prioritere annerledes etter en konkret vurdering av situasjonen, skriver Helsedirektoratet i brevet som gikk ut til alle kommuner onsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS