Ordfører Tom-Georg tok jobb i barnehage én dag

Tom-Georg Indrevik tok utfordringen og jobbet en dag i en barnehage. – Veldig gøy, jeg har sagt at jeg blir med barnehagen på tur igjen en gang til våren, sier ordføreren i Øygarden.

Publisert Sist oppdatert

Ordføreren ble utfordret av Utdanningsforbundet Øygarden til å skygge en lærer en hel dag. Lærerne ønsket å vise politikeren  hvordan en arbeidsdag i skole eller barnehage kan være. Han var kjapp med å ta utfordringen og møtte opp for å jobbe en dag i Stranda barnehage i Øygarden kommune.

– Det var en intens dag, en måtte være på hele tiden. Det var ikke mye pauser å få i en barnehage, jeg fikk enda mer respekt for de som jobber i barnehagene, sier Tom-Georg Indrevik (H).

Han kjente at han var god og sliten etter å ha tilbrakt dagen sammen med barn og ansatte i barnehagen. Ordføreren skygget pedagogisk leder hele dagen for å få innblikk i hvordan arbeidsdagen var.

– Det er slitsomme dager som politiker innimellom, men det var et helt annet tempo i en barnehage, innrømmer ordføreren.

Det var raske skifter mellom lek og omsorg den dagen ordføreren skiftet ut ordførerkontoret med friluftsbarnehage.

– En kan sitte og leke med tre barn, så gråter et annet barn som trenger trøst, da blir de barna man  leker med sure fordi man må gå, men man må jo trøste. Det var en fantastisk dag, det frister til gjentagelse. Jeg har sagt at jeg gjerne blir med dem på tur, hvis det passer inn i planene mine.

For at hverdagen skal fungere, er det viktig at ting rundt er i orden. Da ordføreren var på besøk i Stranda barnehage var det en vask som ikke var i orden.

– Sånne ting skal fikses, det er så unødvendig at de ansatte skal få merarbeid fordi ting ikke er i orden. Den vasken har blitt ordnet, ikke fordi jeg var der, men fordi de som hadde ansvaret fikk fikset det.

Det var givende å tilbringe dagen sammen med ansatte og barn, synes ordføreren i Øygarden som har en oppfordring til resten av landets ordførere: 

– Flere ordførere og politikere burde tatt seg tid til å jobbe en dag i en barnehage eller skole. Jeg håper jeg får anledning til å tilbringe tid i flere av kommunens institusjoner det er lærerikt og nyttig. Avstanden fra mitt kontor og ut til dem som jobber i kommunen er ikke så langt og jeg håper på å gjøre den enda mindre, sier Tom-Georg Indrevik.

I barnehagen der han var på besøk, leker nå barna at de er ordfører.

Powered by Labrador CMS