Therese Thyness Fagerhaug i Utdanningsforbundet Oslo anbefaølte sine medlemmer å si ja til lønnsoppgjøret, og det gjorde de fleste.

Lønnsoppgjøret i Oslo er godkjent

Lønnsoppgjøret i Oslo ferdig etter at sentralstyret i Utdanningsforbundet har akseptert den nye tariffavtalen i Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Resultatet som ble forhandlet fram i årets oppgjør har vært på uravstemning blant medlemmene i Utdanningsforbundet Oslo. 38,2 prosent av de 9.377 stemmeberettigede valgte å stemme, ifølge udf.no. Av disse var det 63 prosent som stemte ja og 37 prosent som stemte nei.

Forhandlingsleder for Unio Oslo kommune og leder av Utdanningsforbundet Oslo, Therese Thyness Fagerhaug, er fornøyd med at medlemmene ga et tydelig signal om at man ønsket løsningen.

– Selv om jeg gjerne skulle sett en enda høyere deltagelse, er jeg glad for at dem som stemte ga et tydelig signal som sentralstyret nå har valgt å følge, sier hun ifølge Utdanningsforbundets nettsted.

Forskjell mellom Oslo og KS-området er at man i Oslo blant annet et høyere generelt prosentvis tillegg til alle.

– I motsetning til i KS, så har ikke Oslo kommune nedprioritert lærerne, sier Thyness Fagerhaug.

Oslo-lærerne får dessuten mer tid til kontaktlærerjobben. Det er en annen årsak til at Unio anbefalte sine medlemmer å si ja til resultatet.

Siden det ikke ble over 50 prosent som sa ja eller nei til avtalen, eller at 2/3 avla stemme, var resultatet kun rådgivende og ikke bindende. Sentralstyrets vedtak er i tråd med resultatet av uravstemningen.

Powered by Labrador CMS