Svolvær skole

Lærere må møte på jobb selv om skolen er stengt

Skoler og barnehager i Lofoten er stengt på grunn av ekstremværet Ingunn. Lærere i Svolvær og Kabelvåg må likevel møte på jobb.

Publisert

I Nordland stålsetter myndighetene seg for ekstremværet Ingunn. Det er meldt ekstremt kraftige vindkast og sterk storm i blant annet Bodø, Lofoten, Salten og Vesterålen.  Det har ført til stengte skoler i hele regionen, også i Svolvær og Kabelvåg, som ligger øst i Lofoten.  

Plasstillitsvalgt på Svolvær skole, Anita Tysnes, stiller spørsmål om det i det hele tatt er trygt å reise på jobb, når politi oppfordrer til hjemmekontor der det er mulig

– Vi uttrykte bekymring for hva som skjer med hus og hjem mens vi må møte på jobb, forteller plasstillitsvalgt på Svolvær skole, Anita Tysnes. Det skjedde i et møte med kommuneledelsen onsdag, ifølge Lofotposten.

Årsaken til at lærerne må møte, er at de skal kunne samarbeide.

– Beskjeden vi har fått er at vi skal kunne ha samarbeidstid med de andre lærerne.

Oppvekstsjef i Vågan kommune, Veslemøy Drangevåg, forstår lærernes situasjon. Hun sier til avisa at det er svært mange ulike behov å ta hensyn til.

– Det ble derfor besluttet fra kommunens kriseledelse at vi ikke vil stenge skolene helt da dette har store ringvirkninger, sier hun.

Hun sier det er av avgjørende betydning at skolene er forsvarlig bemannet for å ta de imot.

– Det ble derfor besluttet at lærerne skulle møte på jobb, på lik linje med de aller fleste andre i kommunen.

Ifølge oppvekstsjefen har de fleste som jobber på disse skolene en mindre risikofylt vei til jobb. De som må reise langt, kan be om å få slippe.

– Vi har forståelse for at det umiddelbart kan oppleves som merkelig å måtte møte på jobb når det er redusert tilbud for elevene, men vi håper denne begrunnelsen setter ting i perspektiv. Vi som kommune har et viktig samfunnsansvar og det gjelder også skolesektoren, det er viktig at vi gjør vår del for samfunnet slik at andre kan gjøre sin.

Powered by Labrador CMS