lærermangel kopp pult

Barnehager og skoler stengt i Nordland

Alle kommunale skoler og barnehager i Bodø og Lofoten er stengt torsdag. Alle de videregående skolene i fylket er også stengt som følge av ekstremværet Ingunn. 

Publisert

Ekstremværet Ingunn har ført til orkan i Trøndelag i natt. I Nordland stålsetter myndighetene seg for at det blir deres tur.  Det er meldt ekstremt kraftige vindkast og sterk storm i blant annet Bodø, Lofoten, Salten og Vesterålen, melder NTB.

– Etter oppgradert farevarsel for ekstremværet Ingunn kommer alle de offentlige videregående skolene i Nordland til å ha digital undervisning torsdag. Skolene vil sende ut informasjon til foresatte og elever om hvordan undervisningen skal foregå, skriver fylkeskommunen.

Fylkesdirektør Geir Hareide Hansen sier det er risikoen for innstilt skoleskyss og eventuelle skadde bygninger som kan være til fare for elever og ansatte som fører til at skolene stenges.

– Det var først snakk om å legge om til digital undervisning bare ved enkeltskoler, men etter oppjusteringen av ekstremværet tas det ingen sjanser, sier han.

­– Det er uforutsigbart hvor slikt vær vil slå hardest til, og det er viktig for oss å gi forutsigbarhet for elevene våre. Derfor velger vi å stenge skolene allerede nå, sier Hareide Hansen.

Også i Lofoten stenger skolene. Ale de seks kommunene i øyriket stenges.

Ifølge Lofotposten stenger Vågan, Vestvågøy, Flakstad, Moskenes, Værøy og Røst alle sine kommunale skoler og barnehager. Kommuneadministrasjonen i Vestvågøy anbefaler de private skolene og barnehagene å vurdere stenging grunnet værforholdene. 

Også Bodø kommune har valgt å stenge alle skoler. 

– På grunn av ekstremværet Ingunn har beredskapsledelsen i Bodø kommune besluttet å stenge alle skolene torsdag 1. februar. Skolene stenges av hensyn til sikkerheten til barn og unge på skoleveien. Skolene vil tilby digital undervisning, opplyser kommunen.

Kommunen holder barnehagene åpne av hensyn til arbeids- og næringsliv, særlig for samfunnskritiske tjenester innenfor helse og omsorg.

– Vi oppfordrer til at barnehagebarn med foreldre på hjemmekontor holdes hjemme. Ansatte i samfunnskritiske funksjoner innen helse og omsorg bør benytte barnehagene, sier barnehage- og skolesjef Tore Tverbakk.

Samtidig kommer de med en oppfordring om at flest mulig har hjemmekontor slik at det blir færrest mulig biler ute.Powered by Labrador CMS