Gressvik ungdomsskole er en av skolene i Fredrikstad som i dag får ekstra penger. De kan forsvinne i budsjettkuttet i kommunen.

Kommunen må spare – skoler og barnehager i Fredrikstad kan miste ansatte

Fredrikstad kommune skal spare 500 millioner kroner. Det kan blant annet ramme skoler og barnehager i levekårsutsatte områder.

Publisert

Siden 2011 har utvalgte skoler og barnehager i områder med levekårsutfordringer i Fredrikstad fått ekstra penger til ansatte. Men nå kan de miste millionbeløpene. Det skriver Fredrikstad Blad.

Årsaken er at kommunen skal spare 500 millioner kroner frem mot 2025.

Ifølge forslaget som kommunedirektøren har lagt frem, mister skolene 2,9 millioner kroner i styrking i 2023 og sju millioner i både 2024 og 2025. Det tilsvarer åtte stillinger fra skolestart 2023.

Les også: Millionkutt stopper innkjøp av lærebøker i Moldeskolen

Det laveste beløpet kommer av at kuttet får bare fem måneders virkning det første året, og deretter blir det helårsvirkning.

For barnehagene foreslås det å spare 1,9 millioner kroner hvert av de nevnte årene. Det tilsvarer 2,5 stillinger.

I realiteten betyr forslaget ifølge Fredrikstad Blad, at ordningen med å styrke virksomhetene i levekårsutsatte områder vil forsvinne helt, dersom det blir vedtatt. Ekstrapotten som skolene får i år, er nemlig på sju millioner kroner. Barnehagene får 1,9 millioner.

Ordføreren vil ikke kommentere saken overfor avisen.

Powered by Labrador CMS