Synnøve er blant lærerne med dårligst lønnsutvikling

I fjor streiket hun lengre enn noen lærere har gjort før, men i år er hun optimist: – Når KS selv tar utgangspunkt i disse tallene er det jo lov til å håpe at det endelig er lærernes tur, sier Synnøve Kirkebø.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er faktisk veldig spent på om det blir streik, sier lærer på Gimle oppveksttun i Bergen, Synnøve Kirkebø.

Spent var hun på denne i tida i fjor også. I podkasten «Den lengste streiken», forteller hun om hvordan det var å være vanlig lærer under lønnsforhandlinger, mekling og i streik. 

I podkasten får vi følge Synnøve gjennom ukene med lønnsforhanlinger og mekling. I fjor var hun optimist, og trodde KS skulle vise at de verdsatte jobben hun gjør.

Hør podkasten her:

Nå er lønnsforhandlingene igang igjen, og Synnøve er optimist igjen.

– Jeg håper virkelig ikke det blir streik. Jeg våger meg på en forsiktig optimisme, sier hun.

I fjor streiket Synnøve i over tre måneder, og i to av dem var det bare Gimle oppveksttun som streiket. I fjor ble hun skuffet da KS ikke prioriterte lærerne, men hun tror at de kanskje kommer til å gjøre det i år.

– Jeg sitter akkurat og leser en sak der KS sin egen oversikt over gjennomsnittlig lønnsutvikling i kommunal sektor, sier Synnøve Kirkebø.

I juni 2022 var leder i Utdanningsforbundet i Bergen, Bente Myrtveit, Utdanningsforbundets leder Steffen Handal og plasstillitsvalg ved Gimle oppveksttun skole, Synnve Kirkebø utenfor skolen da streiken startet.

KS sin oversikt for 2017 til 2022 viser at de høyest utdannede lærerne har hatt den svakeste lønnsutviklingen.

– Jeg er i den kategorien, slår Synnøve fast.

Det som gjør at hun er enda mer optimist i år, er at KS bruker tall som viser at lærerne har hatt en svakere lønnsutvikling enn mange andre.

– Når KS selv tar utgangspunkt i disse tallene er det jo lov til å håpe at det endelig er lærernes tur. Pengepotten må alltid fordeles, men i år mener jeg at det må være grunn til å håpe at det ikke er vi som skal finansiere andre yrkesgruppers lønnsvekst, sier hun og legger til:

– Alltid optimist!

Powered by Labrador CMS