Politiet rykket ut til Vestre Aker skole tirsdag.
Politiet rykket ut til Vestre Aker skole tirsdag.

Politiet rykket ut til trusselsituasjon ved ungdomsskole i Oslo

En elev fremsto truende med kniv og skapte politiutrykning til Vestre Aker skole i Oslo tirsdag. Ingen ble skadd, og politiet har kontroll på stedet.

– Politiet er på Vestre Aker Skole i forbindelse med at en person har vært i besittelse av en kniv. Vi prater nå med ansatte og andre involverte på skolen. Ingen er skadd, og det er kontroll på stedet, skriver politiet på Twitter klokken 12.24 tirsdag ettermiddag.

Ansatte ved skolen varslet politiet om situasjonen. Åtte minutter etter den første meldingen, fortalte de ansatte at de hadde kontroll på eleven, og politiet var på stedet kort tid etter. Operasjonsleder Cathrine Siljum i Oslo-politiet forteller at de jobber med å få avklart hva slags situasjon som har oppstått.

– Det fremsto på den første meldingen som at en elev på skolen hadde en kniv synlig, og flere opplevde det som truende, sier Siljum til NTB.

Politiet utfører vitneavhør for å finne ut hva vedkommende gjorde med kniven og hvorfor personer oppfattet situasjonen som truende.

Politiet har kontroll på eleven det gjelder. Grunnet vedkommendes lave alder blir det ingen pågripelse. Siljum forteller at patruljen på stedet skal ta en god prat med eleven og at det nok vil bli videre oppfølging.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS