Lunner kommune (kartet) ligger om lag 60 km nord for Oslo.

Huske-ulykken i Lunner

Barna utskrevet fra sykehus

Begge barna som ble skadet i en barnehageulykke i Lunner, er utskrevet fra sykehus. Politiet mener en bolt løsnet.

Publisert Sist oppdatert

Politioverbetjent Heidi Staxrud sier til Aftenposten at det trolig er en bolt eller en skrue som har løsnet fra en mutter i festet til stroppen på husken. De to barna på henholdsvis tre og fire år ble skadet da stroppen på husken løsnet. Begge var bevisst da de ble sendt til sykehus.

– Etter de opplysningene vi har fått, står det etter omstendighetene bra til med begge barna som ble skadet i går. Begge er skrevet ut fra sykehus, sier kommuneoverlege Bjarne Oure torsdag ettermiddag.

Lunner kommune kontaktet politiet i forbindelse med ulykken, som gjorde sine undersøkelser på stedet og skal etterforske saken videre.

Kommunen vil også følge opp med sine egne undersøkelser, opplyser ordføreren. De har allerede gjennomgått tilsvarende husker i de kommunale barnehagene for å forsikre seg om at de er i forsvarlig stand.

– Kommunens foreløpige undersøkelser har ikke avdekket hva som er selve årsaken til ulykken. Vi ser at huskens ene stropp har løsnet i det ene festet, men årsaken til dette har vi ikke, sier ordfører Harald Tyrdal (Ap) til NTB.

Ifølge avisen fant imidlertid kommunen såpass stor slitasje på to huskestativer at de besluttet å ta dem ut av bruk – for sikkerhets skyld.

Aftenposten skriver at verken ordføreren eller politiet vet hvem som er leverandør av husken som røk.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS