Skole på Geilo totalskadd i brann

Geilo ungdomsskole i Hol kommune i Buskerud er nærmest totalskadd etter en kraftig brann natt til søndag. Kommunen har satt krisestab.

Publisert Sist oppdatert

Sørøst politidistrikt meldte om brannen klokka 2.20. Da brant det kraftig ved hovedinngangen, fasaden og på taket.

– Det brenner heftig i bygget, og det kan se ut som om det er fullstendig overtent. Det ser ikke bra ut, sier operasjonsleder Tom Richard Skuggedal i Sørøst politidistrikt til NTB.

I en oppdatering søndag morgen skriver politiet at brannvesenet har meldt at rundt 80 prosent av bygget er nedbrent og totalskadd. Det er imidlertid mulig å redde resten av bygningsmassen på grunn av en brannvegg.

Brannvesenet sendte flere ressurser fra både Gol og Ål og har søndag morgen kontroll over brannen.

Det er klasserom og undervisningsrom på ungdomsskolen som har blitt offer for flammene. Det ble først opplyst at det også var et bibliotek i bygningen, men det er ikke riktig.

Det var ikke fare for spredning til omkringliggende bygninger, blant annet en barneskole, ettersom det er ganske stor avstand til disse.

Politiet har ingen informasjon om at det skal befinne seg personer i bygget.

Har satt krisestab

– Vi satte krisestab i natt, og nå jobber vi med å finne løsninger for ansatte og elever fra høsten av, sier ordfører Sigrid Simensen Ilsøy (Sp) til Dagbladet og VG.

– Dette er jo en veldig trist beskjed å få. Nå gjør vi vårt beste for å finne løsninger som kan være klare fra ferieslutt, sier hun.

Det er elevene fra 8.-10. trinn som blir rammet av brannen. Totalt er det snakk om rundt 150 elever.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS