Hemnes i Nordland ligger omtrent midt mellom de tre Helgelands-byene Mosjøen, Sandnessjøen og Mo i Rana.

Hemnes kommune ansetter kjøkkenpersonell i alle offentlige barnehager

I høst ble korona-matboksen en permanent løsning i barnehagene i Hemnes kommune. Men så snudde politikerne. Nå får de kommunale barnehagene eget kjøkkenpersonell.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver barnehage.no.

Det var under det siste kommunestyret før jul at politikerne i Nordlands-kommunen gjorde vedtak om å bruke i overkant av 2,6 millioner kroner på å ansette kjøkkenpersonell i barnehagene. De seks kommunale barnehagene skal fra høsten av dele på 4,98 årsverk som skal sørge for matserveringen.

Under korona-pandemien har mange barnehager kuttet ut matservering som et tiltak for smittevern og for å sikre god nok bemanning. Flere kommuner har vurdert å gjøre dette til et permanent tiltak. Det ble også løsningen i Hemnes i høst.

Men etter stort påtrykk fra foresatte kom saken opp igjen. Samtidig var ansatte i barnehagene tydelige på at matservering ikke måtte gå utover grunnbemanningen.

Les også: I denne barnehagen må foreldrene dokumentere barnas allergier

Kommunen tar regningen

Løsningen ble full snuoperasjon og eget kjøkkenpersonell. Regningen tar kommunen, i tillegg til at kostprisen for foreldrene økes med 80 kroner i måneden, til 400 kroner.

– Dette skal innføres fra starten på det nye barnehageåret i august, så vi har tiden fram til da på å både planlegge, organisere og ansette folk. Tanken er at de største barnehagene får et helt årsverk, og de minste en ansatt i 66 prosent stilling, noe som i praksis vil si en kjøkkenassistent fra åtte til ett, opplyser ordfører i Hemnes Paul Aspaug til barnehage.no.

Powered by Labrador CMS