Ytterligere 724 kan gå ut i streik i Oslo fra mandag

Dersom partene i Oslo-oppgjøret ikke kommer til enighet i natt, blir det streik. Den trappes i så fall opp med flere hundre fra mandag.

Publisert

Meklingen i Oslo-oppgjøret nærmer seg fristen. Dersom Oslo kommune og Unio Oslo ikke kommer til enighet vil det bli streik fra og med fredag morgen. 

I første omgang tas bare 19 personer ut, men allerede fra mandag 27. mai vil i så fall ytterligere 724 personer streike. 

Disse jobber i ulike kommunale tjenester, inkludert barnehager og skoler. På lista står det oppført ansatte i 20 barnehager og 10 skoler, hvorav en er videregående skole (Blinder vgs.) og en ungdomsskole (Teglverket barne- og ungdomsskole). Støperiet barnehage på Carl Berners plass får det største streikeuttaket av barnehagene, med 16 ansatte.  

I tillegg er det varslet at ansatte i skolehelsetjenesten vil bli tatt ut i streik. 

Her kan du se hele 2. uttaket. 

Tre hovedkrav

Da årets lønnsforhandlinger i Oslo startet i april møtte Unio opp med tre hovedkrav: 

  • Reallønnsvekst med et prosentvis generelt tillegg på lønnstabellen
  • Særskilte lønnsmessige tiltak med en prioritering av ansatte med høyskole- og universitetsutdanning
  • Endring i ubekvemstillegg

Men forhandlingene ble brutt den 30. april. 

Forhandlingsleder for Unio i Oslo, Marianne Lange Krogh (Utdanningsforbundet) har uttalt at hun mener Oslo kommune viste lite vilje til å komme til enighet. 

– Oslo kommune viste ingen vilje til å møte oss verken på lønn for kompetanse eller ubekvem arbeidstid, sa hun da bruddet var et faktum. 

– Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene. Dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sa Lange Krogh. 

Nå gjenstår det å se om riksmekleren lykkes i meklingen. Fristen er klokka 24.00, natt til 24. mai. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS