Line Hagh trer inn i læreryrket etter å ha tilbrakt 14 år som butikksjef i Lindex. Foto: Eirik Eidissen

Line (43) velger motstrøms:
Går tilbake til læreryrket 

– Du kan med rette si at valget jeg har tatt, er litt motstrøms, ler Line Hagh (43).

Publisert

Line har jobbet som butikksjef i Lindex Leknes i Lofoten de siste 14 årene. For noen måneder sider sa hun opp butikksjefjobben og tok steget ut i yrket som hun utdannet seg til da hun var i 20-årene.

– Det var slett ikke lett å forlate Lindex hvor jeg har vært så heldig å ha opplevd så mange kjempefine år sammen med kollegaene mine og kundene. Men jeg følte på den annen side at tida var inne for å gjøre noe annet, noe som ville gi meg mer fri i helgene og en annen type ansvar enn det jeg hadde som butikksjef og personalansvarlig, fortsetter hun.

– Jeg valgte å si ja til en lærerjobb ved Leknes skole – inneværende semester et vikariat, fra og med neste skoleår fast stilling.

Hun er adjunkt, men har ikke jobbet i skolen før nå, med unntak av noen få og små innhopp som ufaglært lærer for mange år siden.

– Så langt angrer jeg ikke på kursendringen, jeg stortrives i 3.-klassen hvor jeg nå befinner meg, en klasse som jeg får følge som kontaktlærer neste skoleår, forteller Line.

I ei tid hvor nærmere en av fem lærere forlater skolen av ulike årsaker, går 43-åringen mot strømmen.

– Jeg gleder meg til hver arbeidsdag, det gjorde jeg også da Lindex var arbeidsplassen min. Jeg er privilegert. Og jeg gleder meg til å planlegge neste skoleår for 4.- klassingene og oss lærerne – både faglig og sosialt, sier Line som på toppen av det hele skal ta 30 studiepoeng spesialpedagogikk, nettbasert, ved Nord universitet i Bodø.

– Jeg liker å ha det litt hektisk, ler hun.

Barne- og ungdomssko

Line trådte sine barne- og ungdomssko på Gravdal i Lofoten.

– En herlig plass å vokse opp på! Slår hun først som sist fast med overbevisning.

– Barneskole på Gravdal, ungdomsskole og videregående skole, allmennfag, på Leknes. På fritida drev jeg med mangt og meget. Av organiserte ting dreide det seg om barnekirkekoret, håndball i Gravdal Håndballklubb og drilling i Buksnes skole- og ungdomskorps. Jeg var innom trekkspill og fotball, men det falt liksom ikke helt i smak, ler hun.

Line smiler og ler i det store og hele mye. Ikke så rart når vi legger til at hun av de som kjenner henne godt betegnes som livlig, artig, snill, positiv, utadvendt og pratsom.

– Pratsom ja, meg jeg er ikke alltid så blid og smilende. Jeg har som alle andre dager som ikke er så gode, og jeg kan være sta, korrigerer hun – etterfulgt av nok et smil.

– Kanskje dette med smilende og imøtekommende har noe med yrkesvalgene mine å gjøre, spør hun retorisk.

Trondheim og Hamar

Etter et pauseår fra skolegang, et år hvor hun jobbet i klesbutikk på Leknes, gikk ferden til Trondheim og Hamar hvor hun studerte sosiologi, tok lærerskolen og studerte flerkulturell pedagogikk.

– Adjunktstatusen var i havn. Omtrent samtidig som det skjedde ble det brudd med kjæresten. Jeg var litt i villrede om veien videre, men endte opp med å takke ja til et tilbud om å bli butikksjef i Vero Moda i Trondheim hvor jeg hadde jobbet en del på toppen av å studere. Etter tre fine år i den jobben bestemte jeg meg for å vende tilbake til røttene i Vestvågøy. Jeg søkte på jobben som butikksjef i Lindex Leknes, og fikk den. Resten er historie, sier Line.

Familiekjær

– Etter hvert traff du din nåværende mann som du nå har vært forlovet med i snart sju år?

– Jeg gjorde det, smiler Line.

– Jeg var vel litt treg i begynnelsen. Men det ble da noen dater, etter hvert ble vi såkalt gode venner, og til slutt mer enn det.

Sammen har de fått Albert (4) sammen.

– Albert er det største som har hendt meg i livet! Det aller meste av fritiden min bruker jeg sammen4 med familien min og vennekretsen. Når jeg føler behov for litt egentid, er ingen ting bedre enn å rusle en tur til friluftsområdet Løkta på Gravdal, et helt fantastisk fristed. Jeg har introdusert Albert for de fine områdene i mitt barndomsparadis, og heldigvis er han like glad i havet som meg.

Ved havet

fyrløkt
natur
lofoten
friluft
Løkta ligger på Gravdal, ved Buksnesfjorden i Lofoten

Line vokste opp med Buksnesfjorden som nær nabo.

– Jeg er glad i havet, jeg er i det store og hele glad i den flotte naturen vi har rundt oss. Vi er ofte ute på tur, det er kjempekoselig.

– Drar du egen fisk opp av havet?

– Nei, pappa og svigerfar har forvent oss med fisk i alle varianter på døra i alle år. Jeg er glad i fisk.

– Hva kunne du tenke deg til å gjenoppta av det du har drevet med for noen år siden?

– Det må bli å synge i kor. Jeg er glad i sang og musikk, det blir noen konsertopplevelser og annen kultur i løpet av året, runder Line Hagh av.

Powered by Labrador CMS