Studiesenteret i Finnsnes i Midt-Troms skal nå tilby lektorutdanning igjen-.

Tilbyr lektorutdanning i Midt-Troms

Universitet i Tromsø (UiT) tilbyr lektorutdanning i Midt-Troms fra neste høst.

Publisert

Tidligere har Universitet i Sørøst-Norge hatt et tilbud for studenter som vil ta lektorutdanningen ved studiesenteret i Finnsnes i Midt-Troms. Nå starter UiT et eget program.

– Vi har fått god politisk drahjelp fra ordførere i både Harstad, Senja, Tromsø og andre nærliggende kommuner, så her har det vært jobbet godt fra politisk hold, sier daglig leder ved studiesenteret i Midt-Troms, Vidar Gunnberg til Nye Troms.

Studiet skal kunne tas på normert tid og vil være samlingsbasert. Studentene møtes på Finnsnes men det meste av studiet vil foregå på internett. Studiestedet er godt rustet til nettundervisning etter pandemien, sier studiekoordinator Lene Jørgensen.

– Vi er blitt enda bedre på nettstudier etter pandemien, men erfaringene før den tid var også gode.

Hun sier tilbudet tilrettelegger for dem som ikke ønsker å flytte vekk fra hjemplassen, og samtidig er det fullt mulig å kombinere det med familieliv.

– Mangelen på faglærte lærere er høy. De fleste som tar lærerutdanningen jobber som vikarlærer, og det gjør at de får langt flere knagger å henge ting på under utdanningen. Samtidig som de kan ha arbeid under studietiden, sier Gunnberg.

Men for at dette skal bli en realitet, må det være nok søkere.

– Vi må i alle fall ha 24 søkere, mens vi har 30 studieplasser totalt. Skulle vi ha mer enn 30 kvalifiserte søkere har vi muligheten til å øke de 30 studieplassene, sier Gunnberg.

Jørgensen forteller til avisa at de vil henvende seg til videregående skole for å synliggjøre tilbudet i størst mulig grad.

– Vi håper å nå ut til de kandidatene som kanskje ikke visste at de ønsker å ta en slik utdanning og fortelle om den muligheten de nå har, sier Jørgensen.

Powered by Labrador CMS