Etter økende koronasmitte har man i Trondheim vedtatt trafikklysmodell i grunnskolen.

Trafikklysmodell i grunnskolen vedtatt i Trondheim

Etter svært høye smittetall den siste tiden har formannskapet i Trondheim kommune vedtatt å innføre nye koronatiltak i byen.

Publisert

Det siste døgnet er det registrert 163 koronasmittede i Trondheim. Smitterekorden ble satt 3. november, da det var 218 nye smittetilfeller. Forslaget ble enstemmig vedtatt og gjelder til og med 23. november.

Trafikklysmodellen skal innføres igjen i grunnskolen i Trondheim. Skoler skal klassifiseres som grønne, gule eller røde avhengig av smittesituasjonen, og det skal innføres tiltak for å begrense kontakt mellom elevene deretter.

Forskriften som blir vedtatt, innebærer også påbud om munnbind i drosje og på kollektivreiser, dersom man ikke kan holde en meters avstand. I tillegg anbefales munnbind i butikker, kjøpesentre, frisører, hudpleiesalonger og lignende tjenester.

Alle som bor sammen med en smittet person, anbefales å unngå deltakelse i sosiale aktiviteter og fritidsaktiviteter hvis man bor med en smittet person. I tillegg skal kommunen anbefale hjemmekontor for alle med smittede i husstanden, og daglig testing de tre første dagene for de husstandsmedlemmene dette ikke er mulig for.

(NTB)

Powered by Labrador CMS