Kronprins Haakon besøkte en barnehage i Flåm.
Kronprins Haakon besøkte en barnehage i Flåm.

Fikk hilse på kronprinsen

Kronprins Haakon tok Flåmsbanen i Aurland, og ferden gikk deretter videre til Lærdalsøyri på hans første dag på tur i Sogn.

Publisert Sist oppdatert

På sin sogneferd på Vestlandet, besøkte kronprins Haakon blant annet en barnehage, og barna fikk hilse på kronprinsen. Fra høyfjellet og Myrdal tok kronprinsen den spesielle togturen med Flåmsbanen til Flåm.

– Tusen takk til alle dere for den fine velkomsten – for dansen – kjempebra levert – og Kulturskolen – tusen takk skal dere ha, sa kronprinsen i sin tale i går. 

Til Myrdal stasjon på Bergensbanen tok kronprinsen kongevognen, som er en jernbanevogn bygget spesielt for bruk av Norges konge og den kongelige familie. Nåværende kongevogn A4 24010 ble bygget på Strømmens Værksted og tatt i bruk i forbindelse med De olympiske vinterleker i 1994.

Turen videre gikk imidlertid med en av vognene på Flåmsbanen. Den 20 kilometer lange turen fra Myrdal, 867 meter over havet, går gjennom Flåmsdalens varierte landskap og tjue tunneler, der 18 er gravd ut for hånd.

Opprinnelig skulle også kronprinsesse Mette-Marit ha vært med på sogneturen, men hun er sykmeldt. Derfor reiser kronprins Haakon alene.

Powered by Labrador CMS