Skolenes landsforbund ber om rødt nivå

Alle skoler må ha rødt nivå inntil alle lærere har fått sin tredje vaksinedose. Det mener Skolenes landsforbund, men får motbør fra Elevorganisasjonen og Utdanningsforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Skolenes landsforbund mener at alle skoler og alle trinn må ha rødt nivå inntil alle lærere er fullvaksinert, skriver Klassekampen.

LO-forbundet er frustrert over at regjeringens tiltak innebærer at alle lærere og ansatte i barnehager må gå på jobb selv om de har hatt nærkontakt med en koronasmittet, men må sitte i karantene på fritiden.

– Det er ikke sånn at skolene blir stengt på rødt nivå, men da hadde folk vært i karantene, sier nestleder Jon Oddvar Holthe i Skolenes landsforbund.

Han mener det ville vært det enkleste om både barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler var på rødt nivå.

Edvard Botterli Udnæs, leder for Elevorganisasjonen, har forståelse for lærernes frustrasjon, men mener rødt nivå er en dårlig idé og har for store konsekvenser for elevene.

Heller ikke Utdanningsforbundet er helt enige.

– Det er ikke nødvendig å sette kommuneruten smitte på rødt nivå, sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, til NTB.

Han sier de er opptatt av å holde skolene åpne.

– Skal det være mulig må testkapasiteten forbedres kraftig samtidig med at lærerne blir vaksinert med den tredje vaksinedosen så raskt som mulig, sier Handal.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS