Elever fra 5.-7. trinn i Stavangers skoler er i hjemmeskole, mens elever fra 1.-4. trinn fortsatt skal møte på skolen. Det vil Utdanningsforbundet endre. Bildet er fra Eiganes barneskole i Stavanger.

Utdanningsforbundet Stavanger vil ha hjemmeskole for alle elever

Irene L. Salthe i Utdanningsforbundet Stavanger mener situasjonen for lærerne er så vanskelig at alle elever bør ha hjemmeskole.

Det meldte Stavanger Aftenblad 16. november.

Salthe stiller spørsmål ved forsvarligheten ved arbeidsmiljøet og det faglige innholdet i undervisningen akkurat nå.

– Sett fra vårt ståsted vil det være bedre å tilby hjemmeskole for første til fjerde trinn også. Vi må sikre en drift av skolene som er smittevernfaglig trygg, sånn at lærerne kan bruke energien på undervisning. Nå må de bruke oppmerksomheten på smittevern og praktisk organisering, sier Irene L. Salthe til Stavanger Aftenblad.

Les også: Unicef Norge bekymret over koronastengte skoler før jul

– Presset er stort

Fagforeningslederen mener konsekvensen av de karantenereglene som for øyeblikket gjelder, setter barnehager og skoler i en vanskelig situasjon. En lærer kan nemlig, slik det er nå, bli definert som «øvrig nærkontakt» og må i karantene, mens elevene fortsatt skal møte på skolen. Barn under 18 år er unntatt karantene dersom det er smitte i klassen eller barnegruppa.

Irene Lambrigtsen Salthe, leder i Utdanningsforbundet Stavanger.

– Jeg ser at barnehagesjef og skolesjef oppfordrer foreldre til å holde barna hjemme ved symptomer. Det løser ikke denne problematikken. Det vil likevel være mange elever igjen i klassen, sier Salthe.

Hun forteller at lærerne er redde og at situasjonen for Utdanningsforbundets medlemsgrupper er uholdbar.

– Presset på lærere er så stort. Jeg savner også at arbeidsgiver tar innover seg at det kommer arbeidsdager etter juleferien også. Da trenger vi alle mann på dekk, og vi må sørge for at folk har krefter til å stå der, sier hun.

30 barne- og ungdomsskoler og 10 barnehager i Stavanger er berørt av smitte akkurat nå.

Vil unnta lærere fra karantene

FHI har anbefalt at karantenereglene skal endres. Deres råd til regjeringen er at også ansatte i skoler og barnehager skal unntas fra karantene.

– Man kan ikke holde skoler og barnehager åpne dersom lærere og øvrige ansatte skal i karantene hver gang de er i kontakt med noen som er smittet, og det kommer til de å være gjennom vinteren og våren, sa Pål Surén, forsker og spesialist i barnesykdommer hos FHI til Utdanningsnytt torsdag.

Powered by Labrador CMS