Harstad viderefører og utvider skolematordning

Prøveordningen med skolemat ved én skole var vellykket, nå skal flere elever i Harstad få skolemat.

Publisert Sist oppdatert

Det ble avgjort i et enstemmig kommunestyre 25. april. Prosjektet startet ved Harstad skole, og utvides til Seljestad ungdomsskole fra høsten 2024. Evalueringen viser positive tilbakemeldinger fra både elever og ansatte, derfor ble det besluttet å fortsette satsningen.

Budsjettet på 100 000 kroner ble også holdt. Dette inkluderte all mat og utgifter til personale. 

Gjennom prøveperioden på fem uker fikk alle elever fra 1. til 7. trinn ved Harstad skole fem lunsjmåltider, ett måltid per uke. På menyen har det stått:

  • tomatsuppe
  • fiskeburgere
  • lapskaus
  • kjøttboller 
  • risengrynsgrøt

Tilbakemeldingene fra elevene er gjennomgående positive, skriver kommunen i sine sakspapirer. Kommunen peker på at skolematen ikke bare dekker et ernæringsbehov, men fungerer også som en sosial arena for elevene.

Organiseringen har vært slik at 2. og 6. trinn fikk servering på mandager, 3. og 7. trinn på tirsdager, 1. og 5. trinn på torsdager og 4. trinn på fredager. Årsaken til organiseringen var mangel på plass.

Skolen leide inn en foresatt som driftet kantinen i tillegg til en vikar. Disse to har vært på kjøkkenet fra  klokken 09 - 12  dagene med lunsjservering. De to som var på kjøkkenet lagde og serverte mat, samt tok oppvask og opprydding.

For skoleåret 2024/2025 er det bevilget 100 000 kroner til Harstad skole og 60 000 kroner til Seljestad ungdomsskole. Harstad skole viderefører lunsjservering, mens Seljestad starter opp med havregrøt til frokost.

Powered by Labrador CMS