Macron kaller skoleangrep i Arras for en terrorhandling

Angrepet på en videregående skole i Arras der en lærer ble drept og to personer alvorlig skadd var en terrorhandling, sier Frankrikes president Emmanuel Macron.

Fransk antiterrorpoliti leder etterforskningen av angrepet. En mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Han er tidligere elev ved skolen.

Det er snakk om en russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn. Etterretningstjenesten melder om at han har blitt fulgt nøye siden sommeren, med både spaning og telefonovervåking. Han ble oppsøkt så sent som torsdag, skriver AP.

Arras er en by i Nord-Frankrike, sørvest for byen Lille.

– Terrorhandling

– Skoleangrepet i Arras var et resultat av barbarisk islamistisk terrorisme, sier Macron i en uttalelse fredag ettermiddag da han besøkte skolen der angrepet skjedde.

Han sa at læreren som ble drept trolig reddet mange liv.

Et annet angrep i en annen fransk region ble også avverget av politiet fredag, ifølge Macron, men han ga ikke noen detaljer om hvor dette skjedde.

Kritisk skadd

Tilstanden er kritisk for en annen lærer og en sikkerhetsvakt som også ble angrepet.

Julie Duhamel fra lærefagforeningen Unsa forteller til Franceinfo at lærere hadde lagt merke til den mistenkte gjerningsmannens radikalisering «for noen år siden».

Ifølge fransk politi er det imidlertid ingenting som tyder på at angrepet var motivert av hendelsene på Gazastripen.

Innenriksminister Gérald Darmanin har bekreftet i sosiale medier at en mistenkt gjerningsperson og hans bror er pågrepet.

Powered by Labrador CMS