25.000 elever med underskriftskampanje for å få eksamen avlyst

Over 25.000 videregående-elever har signert en underskriftskampanje for å få eksamen avlyst. Kunnskapsdepartementet tror likevel eksamen går som planlagt.

Publisert

Det er elever ved Hadeland videregående skole som står bak underskriftskampanjen.

– Vi mener at eksamen bør avlyses fordi de to siste årene har vært så uforutsigbare. Vi har måttet tilpasse oss, og det har vært mye fram og tilbake på hjemmeskole. Alle elever har ulik situasjon hjemme, og det kan påvirke skolearbeidet og psyken, sier elev Karen Gamkinn til VG.

– Som elever selv ser vi at mange har hatt vansker med å få med seg alt i timene og å ta til seg fagstoffet. Terskelen blir også høyere for å si fra når alt foregår digitalt.

Som følge av koronapandemien ble alle eksamener i ungdomsskolen og videregående skole i 2020 og 2021, med unntak av privatisteksamener, avlyst.

Statssekretær Kristina Torbergsen (Ap) i Kunnskapsdepartementet sier planen per nå likevel er å gjennomføre eksamen som normalt.

– Vi har sett at smittesituasjonen kan endre seg raskt. Vi gjør løpende vurderinger i dialog med kommuner og fylkeskommuner og vi får erfaringer og innspill fra partene i skolesektoren, sier hun til avisen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS