Intenst kappløp innen kunstig intelligens – teknologigiganter lanserer nye tekstroboter

Microsoft, Google og kinesiske Baidu står klare med nye produkter.

Publisert

En ny tekstrobot, basert på kunstig intelligens (KI), er under utvikling av det kinesiske selskapet Baidu. Testingen vil trolig være ferdig i mars, opplyser Baidu. Deretter er planen å gjøre tekstroboten tilgjengelig for allmennheten. Håpet er trolig at den nye boten, «Ernie Bot», skal kunne konkurrere med ChatGPT.

Framdriftsplanen ble kunngjort tirsdag, dagen etter at Google presenterte sine planer om en tekstrobot som får navnet «Bard».

ChatGPT, utviklet av det amerikanske selskapet OpenAI, har fått mye oppmerksomhet for sin evne til å konstruere tekster som til forveksling kan ligne tekst skrevet av et menneske.

Her finner du flere innlegg i debatten om kunstig intelligens.

Både essayer, eksamensbesvarelser, sangtekster, dikt og programmeringskode kan produseres av ChatGPT på kommando i løpet av sekunder. Lanseringen av tjenesten i slutten av november i fjor har utløst et «gullrush» innen kunstig intelligens, der andre selskaper kaster seg inn i et kappløp for å lansere enda mer avanserte roboter.

I januar varslet Microsoft at de investerer ytterligere flere milliarder dollar i OpenAI. I Kina har flere mindre selskaper begynt å utvikle konkurrenter til ChatGPT, men Baidu stiller i en egen liga. Baidus søkemotor er den mest brukte i Kina, og selskapet har satset tungt på kunstig intelligens – blant annet i form av selvkjørende biler. Selskapets aksjer steg 15 prosent etter kunngjøringen om «Ernie Bot».

De nye teknologiene har åpnet et hav av muligheter, men også utløst bekymring for juks på skoler og universiteter og arbeidsplasser som kan forsvinne.

I tillegg kan det bli vanskelig å hindre at tekstroboter brukes til spredning av desinformasjon og propaganda.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS