Linn Katrin Pilskog er byråd for barnehage, skole og idrett i Bergen.
Linn Katrin Pilskog er byråd for barnehage, skole og idrett i Bergen.

Bergen sliter med å gi barn barnehageplass i nærmiljøet

De har over 500 ledige barnehageplasser i Bergen, men på feil steder.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Bergens tidende. Halvparten av vestlandsbyens skolekretser mangler kapasitet til å gi alle barn plass i sin nærbarnehage.

– Utfordringen vår er at mange av de ledige plassene ligger på feil sted ut fra hvor folk bor og ønsker plass, sier byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Katrin Pilskog (Ap).

Det gjør det problematisk for byrådet å oppfylle løftet om at alle skal få en barnehageplass i sitt nærmiljø. Nå ser de på muligheten for å flytte eksisterende barnehager.

Les også: Drammen skal spare penger – 10 barnehager står øverst på kuttlista

Det vil si at barnehager med mange ledige plasser, eller som ligger i et område med overdekning, kan flyttes til et annet sted i byen med et større behov for barnehageplasser.

– Endringene vil skje i sammenheng med nødvendig rehabilitering eller ombygging og nybygg av barnehager, forklarer byråden.

At Bergen har en overvekt av private barnehager gjør det ekstra problematisk for byrådet å endre kommunens «barnehagestruktur».

– Jeg er glad for at andelen kommunale barnehager har økt de siste årene, da vi ikke kan bestemme at en privat barnehage skal flytte eller legges ned. Men det vi kan gjøre, er å ikke gi tilskudd til private barnehager som ønsker å etablere seg i områder der vi ikke har behov for flere plasser, sier Pilskog.

Powered by Labrador CMS