Lærerstreiken trappes opp

Mandag 29. august gikk 1397 nye lærere ut i streik, og onsdag ble de fulgt av 431 til.

Publisert Sist oppdatert

Lærerne har streiket siden før sommeren, men det var først etter skolestart at streiken begynte for alvor. Denne uka skrus det kraftig til fra lærerorganisasjonene.

Streikeuttaket fra Utdanningsforbundet rammer særlig de videregående skolene, hvor over 17 videregående skoler har mer enn 50 lærere ute i streik.

Bare i Vestland fylkeskommune er over 500 lærere på 14 videregående skoler ute i streik.

Vil ha politikere på banen

Da Utdanningsforbundet varslet ytterligere opptrapping forrige uke, etterlyste leder Steffen Handal at politikerne involverer seg.

– De skal selvsagt ikke blande seg inn i et lønnsoppgjør, men de bør komme på banen og fortelle hva slags ambisjoner de har for skolen – og ikke minst hvem de mener skal stå i landets klasserom og hva slags utdanning de skal ha, sa Handal i pressemeldingen.

– Opp til lærerorganisasjonene

Kommuneorganisasjonen KS mener på sin side at lærerorganisasjonene må ta ansvar for å få slutt på streiken.

– KS kan snakke med Utdanningsforbundet når som helst, men det må være opp til lærerorganisasjonene å ta initiativ til å komme ut av streiken de har satt i gang. Så må riksmekleren se om det er grunnlag for en løsning. Vårt utgangspunkt er avtalen som alle andre fagforbund og alle kommuner og fylker støtter. Så handlingsrommet er svært lite, sa arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø, i en pressemelding på fredag.

I tabellen under kan du se på hvilke skoler og hvor mange lærere som er tatt ut i streik.

Powered by Labrador CMS