7 av 10 støtter lærerstreiken

70 prosent av befolkningen støtter lærerstreiken, ifølge en fersk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse Respons Analyse nylig har gjennomført, viser stor støtte i befolkingen til den pågående lærerstreiken: 70 prosent støtter streiken i stor grad eller i noen grad. Et representativt utvalg på 1040 personer fra hele landet har deltatt i undersøkelsen.

7 av 10 svarte "I stor grad" eller "I noen grad" på spørsmål om i hvilken grad de støtter lærerne i streiken. Bare 9 prosent svarte "Ikke i det hele tatt".

– Det er godt vi har stor støtte i befolkningen. Dette viser at svært mange deler vår bekymring over at nesten hver femte person som underviser i landets skoler mangler lærerutdanning, at søkertallene til lærerutdanningene har gått ned tre år på rad og at lærerne har vært lønnstapere seks år på rad, uttaler Utdanningsforbundets Steffen Handal i pressemeldingen.

– Slik kan det ikke fortsette. Det handler om fremtiden til våre barn og muligheten for å gi dem den gode utdanningen, undervisningen og oppfølgingen de skal ha. Det er KS som sitter med nøkkelen til å finne en løsning på streiken, uttaler Handal.

Nærmere 3200 lærere er for tiden i streiken som har vart siden 20. juni. Nå trappes den opp med over 300 lærere til.

Les også: Trapper opp streiken: Tar ut 300 lærere nesten bare i Bærum

– Målet er å få KS tilbake til forhandlingsbordet slik at vi kan finne en bedre løsning for lærerne i skolen og snarest mulig få en slutt på streiken. Så snart KS gir oss et akseptabelt tilbud, er vi klare for å møte elevene våre igjen, uttaler Steffen Handal i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS