Utdanningsforbundets streikemarkering på Lillstrøm.

Trapper opp streiken: Tar ut 300 lærere nesten bare i Bærum

Lærerstreiken trappes opp ytterligere til uken.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag formiddag melder Utdanningsforbundet at tar ut ytterligere 300 medlemmer i streik fra tirsdag 6. september, skriver VG. En stor del av dem som tas ut i streik nå jobber ved to grunnskoler og to videregående skoler i Bærum. Kommunen har hittil ikke vært berørt av streiken.

– Målet er å få KS tilbake til forhandlingsbordet slik at vi kan finne en bedre løsning for lærerne i skolen og snarest mulig får slutt på streiken, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet i en pressemelding.

SE HELE STREIKEUTTAKET HER

Les også: 7 av 10 lærere støtter streiken

Drøye to måneder har gått siden et knippe av forbundets medlemmer i Bergen sparket i gang streiken før sommeren. Siden har lærerorganisasjonene, både Utdanningsforbundet, Norsk lektorlag og Skolenes landsforbund, trappet opp streiken gradvis.

Fra tirsdag neste uke vil rundt 3.500 lærere være ute i streik.

Handal sier til Utdanningsnytt at han er fornøyd med oppmerksomheten streiken får, trass i at mange sakene i media er vinklet på at elevene er skadelidende.

– Det er naturlig. Jeg vil ikke bortforklare at streiken har uheldige følger for mange elever. Det bør uroe alle at vi er i denne situasjonen, ikke minst KS, sier Handal.

Powered by Labrador CMS