Kommuneoverlegene i Asker og Bærum anbefaler strengere karanteneregler for barna der. Bildet er fra Sandvika i Bærum.

Karantene for barn anbefales i Asker og Bærum

I de to nabokommunene Asker og Bærum anbefaler kommuneoverlegene strengere smitteverntiltak for barna enn i resten av landet.

Publisert

Barn og ungdom har siden skolestart vært fritatt fra smittekarantene, men nå strammes anbefalingene nettopp for barna inn i de to kommunene, skriver Budstikka.

– Kommuneoverlegen sier nå at barn og unge som har vært i kontakt med en smittet person, bør ha karantene. Vi ber foreldre hjelpe barna sine til å overholde dette, skrev Asker kommune onsdag denne uka.

Les også: FHI anbefaler at ansatte i skoler og barnehager unntas fra karantenereglene

Bærum kommune fulgte opp fredag med en ny anbefaling om karantene for skolebarn og skoleungdom som har status som nærkontakter, selv om de ikke er pålagt karantene.

Kommuneoverlege Frantz L. Nilsen i Bærum sier reglene i kommunen nå er strengere enn i resten av landet fordi de har vesentlig mer smitte enn andre steder. Han sier han trodde regjeringen på pressekonferansen mandag ville oppheve karanteneunntaket for barn.

– Vi var forberedt på det og ble nok relativt overrasket over at det ikke kom med. Det har vært medvirkende til at vi gikk inn for hjemmeundervisning nå før jul. Det kan jeg være åpen og ærlig på. Vi har jo sett mye smitte, særlig på barneskolen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS