Lillo gård barnehage i Oslo.

Vil teste ut sekstimers-dag i Oslo-barnehage

Lillo gård barnehage på Sagene er foreslått for et toårig prøveprosjekt med redusert arbeidstid i Oslo, uten redusert lønn, melder NRK.

Oslo-byrådet ble i fjor enig med Rødt om å teste ut sekstimersdagen, og nå melder NRK at barnehagen i bydel Sagene er foreslått som testprosjekt.

Det er satt av om lag 10 millioner kroner for å kompensere for utgiftene som vil komme med økt bemanning og til følgeforskning.

– Dette er et godt verktøy for å se om vi kan få folk til å jobbe litt lenger og gå av med pensjon litt seinere, rett og slett stå litt lenger i arbeidslivet, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) til NRK.

Forsøket omtales som mulig første skritt på veien mot en generell arbeidstidsreduksjon i samfunnet.

I april 2007 ble det mye oppmerksomhet da Tines sentrallager på Heimdal i Trondheim la om til sekstimersdag og reduserte til 30 timers arbeidsuke for alle ansatte. De ansatte fikk beholde lønna, selv om de var på jobb 20 prosent mindre. Prøveprosjektet ble innført som fast ordning, men så droppet igjen i november 2019.

Kravet om sekstimersdag har ifølge Fagbladet vært framsatt av yrkesgrupper i Norge i rundt hundre år. LO reiste for første gang krav om sekstimersdag i 1931.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS