Anne Lindboe går av som administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbunde.
Anne Lindboe går av som administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbunde.

Anne Lindboe går på dagen som direktør i Private Barnehagers Landsforbund

Anne Lindboe går mandag av som administrerende direktør i PBL. I en pressemelding sier Lindboe at hun vil søke nye utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en beslutning som har modnet seg over tid, og når jeg først har bestemt meg for å gå av, er både styret og jeg enige om at det er like greit å rive av plasteret med en gang. Det er ikke godt for verken topplederen eller institusjonen om en avtroppende toppleder sitter i tre måneder, sier Anne Lindboe til NTB.

Hun orienterte mandag de ansatte i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) på et allmøte om at hun går av som administrerende direktør. Hun har siste arbeidsdag mandag.

Lindboe omtaler selv avgangen som udramatisk, og presiserer at hun har et godt forhold til styret og de ansatte i PBL.

– Etter fire fantastiske år i PBL kjenner jeg at jeg har lyst til å jobbe med noe der jeg kan bidra til å skape gode tilbud til barn og unge og bidra til inkludering, spesielt i forbindelse med koronasituasjonen, sier Lindboe.

– Tok beslutningen selv

PBLs styreleder Eirik Husby deltok også på allmøtet der de ansatte mandag ble orientert om Lindboes avgang.

– Dette er en beslutning Anne selv har tatt, og det må vi i styret bare ta til etterretning, sier Husby.

Han avviser i likhet med Lindboe at det har vært uenigheter mellom henne og styret som har ført til at hun nå trekker seg på dagen.

– Vi har hatt en god og tett dialog med henne rundt dette gjennom hele desember, og har funnet ut at det er naturlig med et skifte rundt nyttår med tanke på hvilke prosesser vi nå skal i gang med for å videreutvikle PBL, sier Husby.

PBL-styret har konstituert Jørn-Tommy Schjelderup som administrerende direktør. Schjelderup har jobbet i PBL siden 2001 og kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør.

Tidligere barneombud

Lindboe var barneombud fra 2012 til 2018. Hun har som PBL-direktør deltatt i flere offentlige debatter om barnehager. I november frontet hun en omstridt protestaksjon.

Da ville PBL stenge over 2.000 private barnehager tidligere på dagen enn vanlig i protest mot regjeringens budsjettkutt.

– Regjeringen fjerner opp mot 400 millioner kroner fra private barnehager neste år. Det skjer mens vi har en situasjon der en av tre barnehager allerede drifter i minus, sa Lindboe til NRK i november.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS