Halden kommune krever 5,2 millioner kroner tilbakebetalt fra TDM barnehager i Halden. De motsetter seg kavet.
Halden kommune krever 5,2 millioner kroner tilbakebetalt fra TDM barnehager i Halden. De motsetter seg kavet.

Halden krever 5,2 millioner tilbakebetalt fra privat barnehage

Kommunen mener eier av barnehagekjeden TDM barnehager har tatt ut to millioner mer i lønn enn hva som er normen.

Publisert

De skriver Halden Arbeiderblad.

Halden kommune har siden 2019 gjennomført økonomiske tilsyn i samtlige av de private barnehagene. Nå har to fått krav om tilbakebetaling, blant annet barnehagekjeden TDM barnehager. De har fått krav om å betale tilbake over 5,2 millioner kroner.

I kravet heter det at eier og daglig leder, Tormod Diskerud Meyer, har tatt ut drøye 2 millioner mer i lønn enn det kommunen mener er normen. Kommunen har gjort denne beregningen ut fra lønna som fagleder i kommunen har i lønn, med et påslag på tjue prosent.

I tillegg mener de barnehagekjeden har brukt omtrent 150 000 kroner for mye på en leasingavtale på bil og en vaktmesterbolig.

Den største summen i tilbakebetalingskravet, på drøye tre millioner kroner, er husleie. Kommunen mener at barnehagene har blitt fakturert for høy husleie av morsselskapet.

Meyer sier til Halden Arbeiderblad at de vil klage på vedtaket.

Les også: Barnehageeiere må betale tilbake 3,4 millioner kroner

– Lek med tall

– Det som gjør at vi kommer så galt ut i denne saksbehandlingen er at kommunen på den ene siden bruker feil innbetalt husleie, men aller verst at de velger å ikke anerkjenne byggenes faktiske kvadratmeter. Noe som i saken er dokumentert i takstene, og i vår oversikt til kommunen. Igjen ser de bort ifra dette, og i stedet benytter seg av sin egen «lek med tall», sier Meyer til avisen.

Han mener også kommunen tar feil når det gjelder lønn.

– Kommunen mener at konsernsjef som har ansvaret for 6 barnehager og over 100 ansatte skal avlønnes som en fagleder i Halden kommune med 20 % påslag for overtid. En fagleder i kommunen har lønn som en styrer i en liten barnehage, sier han.

Direktør for undervisning og oppvekst i Halden, Kent Arne Andreassen, ønsker ikke kommentere saken i avisen.

Powered by Labrador CMS