Talsperson for Talibans utdanningsdepartement, Mawlvi Aziz Ahmad Rayan.
Talsperson for Talibans utdanningsdepartement, Mawlvi Aziz Ahmad Rayan.

USA avlyser møte med Taliban etter at jenteskoler likevel ikke åpnet

USA har avlyst planene om å ha samtaler med Taliban i Doha i Qatar etter at den islamistiske gruppa stengte videregående skoler for jenter og unge kvinner.

– Tirsdag uttrykte vi sammen med millioner av afghanske familier vår dypeste skuffelse over Talibans beslutning om ikke å la kvinner og jenter vende tilbake til videregående skole, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet fredag.

– Vi har avlyst noen av våre avtaler, deriblant planlagte møter i Doha i forbindelse med Doha Forum, og gjort det klart at vi anser denne avgjørelsen som et mulig vendepunkt i vårt engasjement, heter det videre.

Tidligere i uka stengte Taliban landets skoler for jenter bare timer etter at de ble gjenåpnet. Skolene har vært stengt siden gruppa gjenerobret makten i landet i august.

LES: Vestlige land krever at jenteskoler gjenåpnes i Afghanistan

– Denne avgjørelsen, hvis den ikke blir omgjort raskt, vil gjøre stor skade for det afghanske folket, for landets utsikter til økonomisk vekst og Talibans ambisjoner om å bedre forholdet til verdenssamfunnet, sier talspersonen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS