Talsperson for Talibans utdanningsdepartement, Mawlvi Aziz Ahmad Rayan.

USA avlyser møte med Taliban etter at jenteskoler likevel ikke åpnet

USA har avlyst planene om å ha samtaler med Taliban i Doha i Qatar etter at den islamistiske gruppa stengte videregående skoler for jenter og unge kvinner.

– Tirsdag uttrykte vi sammen med millioner av afghanske familier vår dypeste skuffelse over Talibans beslutning om ikke å la kvinner og jenter vende tilbake til videregående skole, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet fredag.

– Vi har avlyst noen av våre avtaler, deriblant planlagte møter i Doha i forbindelse med Doha Forum, og gjort det klart at vi anser denne avgjørelsen som et mulig vendepunkt i vårt engasjement, heter det videre.

Tidligere i uka stengte Taliban landets skoler for jenter bare timer etter at de ble gjenåpnet. Skolene har vært stengt siden gruppa gjenerobret makten i landet i august.

LES: Vestlige land krever at jenteskoler gjenåpnes i Afghanistan

– Denne avgjørelsen, hvis den ikke blir omgjort raskt, vil gjøre stor skade for det afghanske folket, for landets utsikter til økonomisk vekst og Talibans ambisjoner om å bedre forholdet til verdenssamfunnet, sier talspersonen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS