Stortingsrepresentant Hege Bae Nyholt i Rødt
Stortingsrepresentant Hege Bae Nyholt i Rødt

Forventer full gjennomgang av Læringsverkstedets eiendomssalg 

Hege Bae Nyholt (R) mener Utdanningsdirektoratet må ta for seg alle eiendomssalgene til Læringsverkstedet.

Publisert Sist oppdatert

– Denne saken er bare toppen av isfjellet. Måten barnehageeiendom har blitt solgt på er et enormt problem, sier Hege Bae Nyholt (R) til Utdanningsnytt, leder for Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til Utdanningsnytt.

Som Utdanningsnytt skrev tidligere i dag, har Utdanningsdirektoratet  begynt å undersøke Læringsverkstedets milliardsalg av eiendom i 2020.  

Direktoratet krever 37 millioner kroner tilbakebetalt fra tre barnehager i Stavanger, Kristiansund og Kristiansand. Samtidig kan tilsynets omfang og det totale tilbakebetalingskravet vokse kraftig, dersom direktoratet velger å ta for seg alle eiendommene som ble solgt.

Bae Nyholt sier hun ikke er overrasket over Utdanningsdirektoratets funn.

– Dette viser det vi har sagt hele tiden. Eierne har hatt en strategi om å hente ut mest mulig penger, på bekostning av barna og de ansatte. Det er snakk om milliardverdier som har forsvunnet ut av selskapet, sier stortingsrepresentanten.

Nyholt forventer nå at Utdanningsdirektoratet tar for seg alle eiendommene.

Spør ministeren

– Jeg forventer at de kommer til bunns i hele saken. Det er helt avgjørende for at vi skal ha tillit til at fellesskapets midler blir brukt på riktig måte. 

Nyholt forteller at hun kommer til å spørre kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) om hun vil ta initiativ til at det føres tilsyn med de resterende barnehagene som ble solgt i transaksjonen. 

Jan Tore Sanner, Høyres utdanningspolitiske talsmann, er noe mer ordknapp enn Nyholt.

– For Høyre har det vært viktig å få på plass et oppdatert regelverk som sikrer transparens i sektoren og godt nasjonalt tilsyn. Den konkrete saken er ikke avsluttet og det er derfor ikke naturlig å kommentere den, skriver Sanner til Utdanningsnytt.

Powered by Labrador CMS