leker
sommerskole

Høyre vil tilby frivillig sommerskole til alle skolestartere i Lillestrøm

Alle barn i Lillestrøm skal få tilbud om frivillig sommerskole når de skal fra barnehage til skole, dersom Høyre i kommunen får det som de vil.

Publisert Sist oppdatert

Lillestrøm Høyre har dette som et punkt i sitt program før høstens lokalvalg. 

– Det er fordi vi tror det kan være et godt bidrag for å gjøre overgangen enda bedre for barnehagebarna som skal bli skoleelever. Det er fornuftig å forberede seg på å begynne på skolen, sier ordførerkandidat Kjartan Berland til Utdanningsnytt. 

– Kan du si noe om formål og innhold?

– Det ene er å skape en trygghet for hva som møter barnet når det er ferdig i barnehagen og skal inni skolen. Det andre er å være i et fellesskap. Så er vi opptatt av språkopplæring. Vi er en kommune hvor en nokså stor andel er innvandrerfamilier, og det kan skape utfordringer i skolehverdagen. En slik sommerskole tror vi vil bidra til å lette på disse utfordringene, sier Berland.

Han håper dette er noe foreldre og barn har lyst til. 

– Om det blir en uke, to uker eller fire er ikke klarlagt. Vi er fortsatt i høyt tenke-stadiet, så vi har ikke alle detaljene på plass. Vi tror at et slikt tilbud vil gjøre overgangsløpet enklere for barna. 

Han mener kommune må se om det finnes tiltak som gjør at barna er enda bedre rustet når de møter skole-fellesskapet, også med tanke på språk, og trygghet. 

– Dette mener vi er et slikt tiltak. 

– Skal dette koste noe?

– Vi har ikke gjort vurderinger på dette. Først må vi sette dette på dagsorden og så kommer vi tilbake til de praktiske detaljene.

– Hvem er det som skal møte disse barna, pedagoger eller ungdommer?

– Vi er mest opptatt av å ruste disse barna til å møte skolehverdagen. Det kan bli en kombinasjon mellom pedagoger og studenter, men her er vi også fortsatt i tenke-stadiet. Det skal være et kvalitetsopplegg som gjør at det skal ha et mål og en mening.

Powered by Labrador CMS