Mathias Bernander.

Kristiansand: Valgresultatet betyr skjermfri for de yngste elevene

Fem partier er enige om et samarbeid i Kristiansand. De to største av dem er enige om skjermfri i skolen. 

Publisert Sist oppdatert

Kristiansands nye ordfører heter Mathias Bernander (H). Det melder Fædrelandsvennen. 

Ifølge avisa er fem partier - Høyre, Krf, Frp, Venstre og Senterpartiet, enige om et valgteknisk samarbeid i sørlandsbyen. Og samtlige peker på Bernander som ny ordfører. 

Høyre ble største parti med en oppslutning på 29,3 prosent etter en vekst på 11,6 prosentpoeng. Krf er kommunens tredje største parti med en oppslutning på 12,3 prosent (opp 0,8 prosent).

Det kan bety at seks år etter at bystyret bevilget 41 millioner til ikt-satsing i skolen og alle elevene fikk egen skjerm, kastes skjermene ut igjen av klasserommene, i alle fall hos de yngste. 

Kristiansand Høyre gikk til valg på at første trinn skal være helt skjermfri. Krf har programfestet at de vil ha inn flere fysiske bøker og mindre skjermbruk.

– Vi vil at alle skolene i kommunen skal være skjermfrie det første året. Det er ikke et løfte som koster penger, så det vil være problemfritt å innføre, uttalte Høyres ferske ordfører Mathias Bernander til Utdanningsnytt før sommeren. 

Fleksibel skolestart

Kristiansand kommune står overfor kutt i budsjettene. Av et budsjett på om lag ti milliarder må kommunen spare omkring 100 millioner. Men Bernander lover at det skal være godt med penger til skole. 

– Vi kommer til å prioritere det viktigste som for oss er skole, oppvekst og helse. Det er alltid mulig å finne penger til det som er viktig. Overføringene til kommunen må økes. Vi kommer ikke til å gå inn for å øke skattene, tvert imot så vil vi senke de for å stimulere til mer satsing fra næringslivet, sa han til Utdanningsnytt før sommeren. 

Blant annet lover Høyre å gjøre mer for elevene som ikke kommer på skolen. 

– Jeg har klare forventninger til at vi må finne treffsikre tiltak for å få elever som sitter hjemme tilbake til skolen, sa Bernander.

Fall for Ap

Arbeiderpartiets Jan Oddvar Skisland har vært ordfører i Kristiansand de siste fire årene, men han må nå gi fra seg ordførerklubba. 

Ap endte på 14,1 prosents oppslutning, etter et fall på 4,2 prosentpoeng.

Powered by Labrador CMS