Da Yvonne Wold ble ordfører i 2019, lagde 5. klasse på Åfarnes skole i Rauma ordførerkjede til henne.

Skolerådgiveren fikk fornyet tillit som ordfører i brakvalg

Det hjalp lite for Høyre å toppe lista med TV-kjendis Gaute Grøtta Grav når skolerådgiver Yvonne Wold (SV) ba om fornyet tillit som ordfører. 

Publisert

Yvonne Wold er utdannet allmennlærer og jobbet som skolerådgiver på  Rauma videregående skole i Åndalsnes. Ved valget for fire år siden ble hun SVs første ordfører i Møre og Romsdal. 

Også den gang ble begrepet brakvalg brukt. Da sanket SV 23,2 prosent av stemmene i Rauma kommune i Romsdal. 

I årets kommunevalg er braket mellom de høye fjellene i Rauma enda høyere. SV fikk hele 43,6 prosent av stemmene.  Dermed kan Wold med stor sannsynlighet henge ordførerkjedet over nakken i fire nye år. 

I forrige periode samarbeidet SV med Sp, Ap, MDG og Pensjonistpartiet om en politisk plattform.  

–  Verdensrekord i sosialisme

Rauma er en av de få kommunene hvor Høyre har gått kraftig tilbake i årets kommunevalg. Høyres ordførerkandidat Gaute Grøtta Grav er kjent som tidligere programleder i Farmen på TV 2.

Denne gangen var det Grøtta Grav som måtte erkjenne nederlaget og se seg slått ut. Høyres oppslutning i Rauma sank med 8,6 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. Partiet må dermed sende hjem tre av seks representanter i kommunestyret. 

– Det er bare å gratulere SV for et fantastisk resultat, det er jo verdensrekord i sosialisme, uttalte Grøtta Grav til VG tirsdag morgen

Yvonne Wold har sittet i kommunestyret for SV siden 2011 og på fylkestinget siden 2015. Fembarnsmoren er gift med Ole Tommy Ødegaard, som er avdelingsleder på skolen hun selv har permisjon fra,  Rauma videregående skole i Åndalsnes. 

Før valget i 2019 gikk hun til valg på å innføre skolemat og leksefri skole. Det har hun ikke har fått med resten av kommunestyret på. 

Da Utdanningsnytt intervjuet henne før valget i år, dro hun frem det å beholde skolestrukturen i kommunen som en av hennes største politiske seire de fire første årene i posisjon. 

Fikk pengegaver fra milliardær

Til dette har milliardær og lokalpatriot Lars Wenaas vært en viktig bidragsyter. Familiekonsernet Wenaasgruppen bidro sterkt til finansieringen av en ny barne- og ungdomsskole i Måndalen, en bygd sør i kommunen med rundt 900 innbyggere. Wenaasgruppen er kanskje mest kjent for sine arbeidsklær, men har de senere år har slått seg opp stort innen hotellbransjen. 

Det har gjort Lars Wenaas til en av Norges rikeste, ifølge DN. 

Måndalen barne- og ungdomsskule sto ferdig i fjor sommer. Ifølge bygg.no kostet bygget, som har panoramavinduer og levende lav i klasserommene, 61 millioner kroner. 

Det går 97 elever på skolen, 53 på barneskolen og 44 på ungdomsskolen. 

Powered by Labrador CMS