Helle Christin Nyhuus, leder og streikeleder i Norsk Lektorlag.

Norsk Lektorlag tar ut 13 medlemmer ved Byåsen videregående skole

Lektorlaget trapper opp streiken med nytt uttak i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 31. august trapper Norsk Lektorlag opp streiken med et tredje uttak ved Byåsen videregående skole i Trondheim, ifølge en pressemelding.

– Vi ser oss nødt til å trappe opp streiken. Beklageligvis går dette ut over elevene. Selvfølgelig skulle de som streiker, helst ha vært i klasserommet og undervist, sier Helle Christin Nyhuus, leder og streikeleder i Norsk Lektorlag.– Vi streiker for at elevene skal få beholde lektorer med høy utdanning og erfaring. 

  • Norsk Lektorlag har vært i konflikt siden 8. juni.
  • Lektorlaget startet streikeuttak i Bergen 15. august med 10 medlemmer ved Bergen katedralskole.
  • 17. august gikk 20 medlemmer ved Ås vgs. i Viken til streik.
  • 31. august tas 13 medlemmer ved Byåsen vgs. i Trondheim ut i streik.

Norsk Lektorlag har rundt 8500 lektorer over hele landet som medlemmer. Av disse er om lag 3800 i tariffområdet KS og jobber hovedsakelig på videregående skoler.  

– Ikke verdsatt

– Våre medlemmer føler seg ikke verdsatt. De er glade i jobben og elevene, og skulle helst vært i klasserommene. Denne streiken handler om at vi vil ha best mulig kvalitet på den utdanningen våre barn og unge får, sier Nyhuus.

Hun påpeker at lektorer har hatt reallønnsnedgang i flere år og at lektorer har hatt svakere lønnsutviklnig enn andre yrkesgrupper i kommunene med tilsvarende utdanning.

I pressemeldingen uttaler tillitsvalgt ved Byårsen videregånde, Tove-Mette Sætrum, at rundt 20 prosent av de som underviser i videregående, er ikke kvalifisert til å gjøre det. Arbeidsgiver må sette riktig pris på denne kompetansen og sørge for å beholde de med høy utdanning og erfaring i yrket, sier Sætrum.  

Powered by Labrador CMS