nordlandet barneskole

Voldsvideoer deles blant unge – rektor ber foresatte om hjelp

Rektor ved Kristiansund-skolen har bedt foresatte om hjelp til å stanse spredning av videoer med voldelig innhold. 

Publisert

Det skriver lokalavisen Tidens Krav.

I eposten skriver rektor ved Nordlandet barneskole i Kristiansund, Pål Lyngstad, at de har blant elevene på 5., 6. og 7. trinn blir det delt videoer av voldelig karakter. Ifølge rektoren er enkelte av videoene filmet i Kristiansund. De skal vise barn helt ned i barneskolealder som både utøver og blir utsatt for vold. 

Lyngstad skriver at de ser at elever føler seg utrygge og er redde. 

« Vi hører om elever ved skolen som mener det er nødvendig å bære kniv for å beskytte seg selv. Vi ser også tendenser til at vold blir en måte å hevde seg på, både blant gutter og jenter. (...) Det å fortelle om dette til voksne, oppfattes som feigt, og blir kalt snitching.», heter i eposten. 

Han oppfordrer de foresatte til å snakke jevnlig med barna om hva de bruker telefonen til og hva de har sett. Han spør også om hvor godt kontroll de har på barnas mobilbruk og ber dem vurdere om de skal kreve å se gjennom barnas telefoner. 

Til Tidens Krav sier rektoren at foreldre har sagt til ham at de setter pris på at skolen tar opp dette. 

– I tillegg er skolen jevnlig i kontakt med ulike kommunale instanser rundt problemstillingen, og målet er at vi sammen skal kunne bistå foresatte i å håndtere egne barns mediebruk. Samtidig er mediebruk og nettvett et stadig tilbakevendende tema i undervisningen på alle trinn i skolen, sier Lyngstad.

Powered by Labrador CMS