Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV).

Oslo-ordføreren beklager til den tidligere læreren Clemens Saers

I et brev datert 21. september beklager Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) voldhendelsen og behandlingen Clemens Saers har fått. – Endelig, på min 71-årsdag, sier han.

Publisert

Læreren Clemens Saers ble arbeidsufør etter at han i 2014 ble angrepet av en elev mens han underviste på Oslo Handelsgymnasium. Eleven ble dømt til seks måneders fengsel.

Saers gikk til søksmål mot Oslo kommune for manglende risikovurdering av eleven, samt at lærerne ikke var informert om elevens voldshistorikk.

Den 27. april i år bestemte Oslo bystyre at Saers skulle få 350.000 kroner i erstatning, samt en beklagelse fra Oslo kommune for måten hans arbeidsgiver har taklet saken på. Erstatningen er ennå ikke utbetalt, men det skal være nært forestående.

Nå har imidlertid Oslos ordfører Marianne Borgen beklaget til Saers i brevs form.

Personlig hilsen

I brevet viser Borgen (SV)til det private forslaget fra Bjørn Revil i Folkets parti. Revil fremmet 27. oktober i 2021 forslag om gi Clemens Saers en unnskyldning og en erstatning fra Oslo kommune.

Hun viser også til bystyre-vedtaket fra april i år.

De to første vedtakspunktene i saken Borgen viser til lyder:

1. Oslo kommune beklager at læreren Clemens Saers ble utsatt for et alvorlig voldshandling mens han var på jobb for kommunen.

2. Kommunen beklager også måten Saers har blitt behandlet på i tiden etter overfallet.»

Samtidig har Borgen tatt med en personlig hilsen i brevet til Saers. Der står det:

- Endelig, på min 71-årsdag, sier Clemens Saers.

Kjære Clemens Saers!

«Som ordfører vil jeg på vegne av bystyret og hele Oslo kommune beklage at du ble utsatt for en alvorlig voldshandling mens du utførte ditt arbeid i kommunen. Jeg vil også beklage måten du har blitt behandlet på i tiden etter overfallet.»

– Endelig, på min 71-årsdag, kommenter Saers til Utdanningsnytt.

Powered by Labrador CMS