Alle ansatte i skoler og barnehager i Ringerike skal nå testes for korona en dag i uka.

Ringerike innfører ukentlig koronatesting av alle ansatte i skoler og barnehager

Koronareglene strammes inn i Ringerike kommune.

Publisert

På grunn av økende koronasmitte i Ringerike har beredskapsledelsen i kommunen besluttet å innføre noen lokale tiltak.

Kommunen skriver på sine nettsider at alle anbefales å redusere antall nærkontakter, holde avstand der det er mulig, og vaksinere seg.

I tillegg skjerpes reglene for husstandsmedlemmer og lignende nærkontakter til smittede. Uvaksinerte må være i karantene i sju dager, mens vaksinerte må teste seg hver dag i sju dager. Alle helseansatte som jobber med pasientnært arbeid hos risikogrupper, skal testes én dag i uka. Det samme gjelder alle ansatte i skoler og barnehager som har direkte kontakt med barn og unge.

Les også: Oslo starter massetesting av elever neste uke

Les også: Trafikklysmodell i grunnskolen vedtatt i Trondheim

Kortere åpningstider

Utdanningsnytt skrev tidligere denne uka at kommunen har bedt foreldre om å forberede seg på at noen barnehager kan få redusert åpningstid. Årsaken er mye sykdom blant ansatte og store utfordringer med å skaffe nok vikarer.

– Hver enkelt barnehage gjør derfor en vurdering av sitt sykefravær og vil informerer de foresatte. Som følge av sykefravær og vikarmangel må de foresatte være forberedt på å levere senere og hente tidligere i barnehagen, sier kommunalsjef Marianne Mortensen på kommunens hjemmeside.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS