Ny opptrapping av barnehagestreiken – mer enn 2000 i streik fra onsdag

Barnehagestreiken trappes opp fra onsdag i neste uke. Fagforbundet tar ut 68 nye medlemmer fordelt på 25 barnehager.

Fagforbundet tar ut 68 nye medlemmer fordelt på 25 barnehager, og Utdanningsforbundet tar ut over 230 nye barnehagelærere i streik fra torsdag.

I alt 13 nye barnehager tas ut i streik fra onsdag 26. oktober, hovedsakelig i Tønsberg, Kristiansand, Bodø og Skien, opplyser Fagforbundet. Utdanningsforbundet tar ut barnehagelærere i Tønsberg, Skien, Bømlo og Bodø.

– Vi trapper opp barnehagestreiken fordi arbeidsgiverne ikke har noen vilje til å gi de ansatte en rettferdig pensjon, selv om barnehageeierne absolutt har råd til dette, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

LES: Vil slutte i jobben om streiken ikke fører fram

Dermed er rundt 2.300 medlemmer fra Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet i streik.

– Dette er en streik for rettferdighet: Penger som det offentlige bevilger til pensjon, skal gå til pensjon – ikke til andre formål, fastslår forbundets leder Steffen Handal.

Streiken startet mandag 17. oktober. Motparten i konflikten er Private Barnehagers Landsforbund (PBL), som organiserer 2.066 av landets 2.881 private barnehager og sysselsetter over 36.000 arbeidstakere.

– Vi krever ikke annet enn at ansatte i de private barnehagene som er organisert i PBL, skal ha en like god pensjon som sine kolleger, både i de kommunale barnehagene og i andre private barnehager. Det skulle bare mangle, mener Steffen Handal.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS