Lærer ga førstehjelp til ofrene for skoleskytingen i klasserommet

Ifølge politiet begynte 12-åringen å skyte inne i et klasserom der én lærer var til stede. En annen lærer skal ha klart å overbevise gutten om å forlate skolen. 

Publisert

Finsk politi har kommet med flere opplysninger etter skoleskytingen ved Viertola skole utenfor Helsingfors forrige uke. 

De forteller at den 12 år gamle gutten som sto bak skytingen, der en gutt ble drept og to jenter alvorlig skadet, begynte å skyte inne i et klasserom. Læreren som var til stede skal ha gitt førstehjelp til ofrene. En annen lærer som ble tilkalt skal ha klart å overbevise 12-åringen om å forlate skolen. 

Det er uavklart hvor mange skudd som ble avfyrt. Våpenet var en revolver som skal ha tilhørt en nær slektning. 

– Ifølge informasjon fra etterforskningen handlet skolepersonalet på en utmerket og ansvarlig måte da hendelsen fant sted, sier etterforskningsleder Marko Särkkä i en pressemelding.

En av jentene som ble skutt er fortsatt i kritisk tilstand. Den andre lot seg avhøre i løpet av helgen, opplyser politiet. 

Planlagt

De har tidligere fortalt at mobbing skal være motviet bak skoleskytingen.  Politiet arbeider med å finne ut når, hvor og hva slags mobbing som har funnet sted. De understreker at mobbing er en individuell og subjektiv opplevelse.

Ut ifra materiale på 12-åringens datamaskin og telefon, mener politiet at skoleskytingen var planlagt. 

Det er foreløpig ikke funnet bevis for at gutten hadde kunngjort sine intensjoner på forhånd. 

12-åringen er nå under sosialmyndighetenes omsorg. Etter sin den kriminelle lavalderen i Finland er 15 år, er ikke gutten formelt pågrepet. Det venter heller ingen straffeforfølgelse.

Powered by Labrador CMS