Stig Johannessen

Skolelederne vil utrede egenmeldingsordning for elevene

Det viktigste er at vi får et fraværssystem som fungerer godt for elevene, lærere og skolen, sier leder for Skolelederforbundet, Stig Johannessen. 

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at Utdanningsdirektoratet vil beholde dagens fraværsgrense i videregående skole på 10 prosent. Dermed skrotes forslaget de sendte på høring om nye fraværsregler.

– Vi bevarer dagens system, men går inn i noen utredningsspor av enkeltelementer, sier direktør Morten Rosenkvist i Utdanningsdirektoratet.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Høyre kaller avgjørelsen en full retrett for Arbeiderpartiet og påtroppende av elevorganisasjonen, Madelen Kloster, er glad for at regjeringen legger Udirs forslag i en skuff. 

Skolelederforbundet  uttaler overfor Utdanningsnytt at skolen trenger et system som styrker skolen og tilliten i skolen og som ikke krever mye byråkrati.

– Derfor er vi glad for at Utdanningsdirektoratet vil kommet tilbake med en utredning om en egenmeldingsordning for elevene. Det gir ingen mening at en skal bruke fastlegene til slikt. Det er viktig at en slik ordning har en høyere grense for de små fagene, sier Johannessen.

Skolelederforbundet oppfordrer kunnskapsministeren til følge forslaget og sikre at det ikke blir mer byråkrati i skolene. 

– Rektorer og skoleledere drukner i rapportering. Nå må vi lage en ordning som bygger opp under tillit og samarbeid i skolen, sier han.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS